מה מאפיין מוסך ביתי טיפוסי? זה לא רק מקום לחניית הרכב, אלא גם מקום לאחסון המון דברים הנדרשים לתחזוקת הרכב, לתיקונים ותחביבים. אם כלים, צמיגים, מיכלי נוזלים, קופסאות ושאר ציוד שיש ברשות בעלי רכב רבים יהיו מפוזרים בצורה אקראית במוסך, גם המקום יהיה קטן יותר וגם יהיה קשה יותר למצוא פריט נדרש.
מערכת אחסון יכולה להתארגן באמצעות מדפים – מבנה פשוט יחסית, אך חיוני למוסך. אם בעבר היו זמינים רק מדפי מחסן, ובעלי מוסכים היו בונים אותם בעצמם, היום הכל השתנה. יש המון מבנים מוכנים – נשאר רק להחליט על הקריטריונים לבחירת מדפים למוסך.
איך צריכים להיראות מדפי מוסך?
כדי לדבר באופן מבוסס על קריטריוני הבחירה, כדאי להבין קודם לאילו דרישות צריכים לענות מדפי מוסך. ניתן לדבר על המאפיינים הבאים:
- התאמה לגודל המוסך. המטרה העיקרית של המדפים היא לעזור לבעל הרכב לארגן נכון את מערכת האחסון. אם דברים יהיו מפוזרים במוסך, הם יתפסו הרבה מקום, יפריעו להחנות את הרכב ולטפל בו. מצד שני, גם המדפים לא צריכים להגביל את חופש התנועה, כך שתצטרכו לפתור משימה לא פשוטה – למצוא מדפים שיכילו את כל הנדרש אך יתפסו מינימום מקום.
- אורך היחידה. סטנדרט הזהב הוא 1 מטר. במסגרת סטנדרטית, מדף ברוחב כזה יהיה חזק מספיק. לדוגמה, ניתן להרכיב מדף באורך 4 מטר מ-4 יחידות של 1 מטר. אם מסיבה כלשהי נדרש שאורך היחידה יהיה גדול מ-1 מטר, יהיה צורך להשקיע במבנה מחוזק עם קורת תעלה או קורה עבה. זה יעלה יותר, ואם אתם עושים הכל בעצמכם, תהליך הייצור יהיה מורכב יותר.
- יציבות ואמינות. ראשית צריך לדמיין מה תאחסנו על המדפים. דבר אחד אם מדובר בחלקים קטנים וכלי עבודה חשמליים קטנים, דבר אחר – אם מדובר בצמיגים, מיכלים גדולים מלאים וציוד כבד אחר. במקרה הראשון תתאים קונסטרוקציה שמחזיקה עד 80 ק"ג עומס, במקרה השני – 100-140 ק"ג ויותר.
- בטיחות. רצוי שהמדפים יהיו עמידים לאש, כי מוסך הוא מקום עם סיכון מוגבר. אם מתכננים לאחסן נוזלים, המדפים לא צריכים להיות חלקים, ועדיף – שיהיה להם שפה. למבנה לא צריכים להיות אלמנטים חדים כדי שלא תיפצעו בטעות.
סוגי מדפים למוסך
- מדפים קבועים מתחברים לרצפה, קירות או תקרה, ולכן נחשבים לאמינים וחזקים ביותר. הם מורכבים מעמודים אנכיים, מחיצות אופקיות ומדפים. המדפים יכולים להיות ממתכת או עץ.
- מדפים מתפרקים – אלה יותר כמו כונניות מאשר מדפים מלאים. נוח שהבעלים יכול בכל רגע לפרק מדף כזה, להעביר אותו ולהרכיב מחדש, אבל אי אפשר לקרוא למבנים כאלה חזקים.
- מדפים ניידים מתאפיינים בניידות. מה שנראה כאופציה אידיאלית, אם לא חוסר היציבות שלהם. הניידות מושגת באמצעות גלגלים או רולרים.
עומס מותר
צמיגים, מנוע, מפתחות ברגים – כל אלה דברים כבדים למדי, והמדפים מתחתם לא צריכים להתכופף ולהישבר. לכן, שוב, חשבו מה תאחסנו ובדקו את מאפייני המדפים בעת הרכישה. המדפים ה"עדינים" ביותר מחזיקים עד 60 ק"ג למדף ו-350 ק"ג לסקציה. לעומסים רציניים יותר עדיף לקחת דגמים המחזיקים עד 100 ק"ג למדף ועד 500 ק"ג למדף. דגמים חזקים יותר מחזיקים 140 ק"ג למדף ו-750 ק"ג למדף. יש גם דגמים חזקים במיוחד המחזיקים עומס של 1000-3000 ק"ג למדף.
כשאתם קונים מדף מוכן, בררו כמה זמן היצרן פועל בשוק, האם המשתמשים מרוצים ממוצריו, באילו חומרים הוא משתמש, כיצד הוא מגן מפני השפעה שלילית של לחות, ואילו אחריות הוא נותן. ואם קיימת לכם התלבטות כלשהי–פשוט תתקשרו לאפגרייד. אנו כאן בכדי לעזור למצוא פתרון מתאים דווקא לכם!